wtorek, 11 czerwca 2013

Własne "M", czyli u Ali i Marcina cz.3

O mieszkaniu Ali i Marcina pisałam już tutaj i tutaj. Teraz wybierzemy się na salony. 
Salon, który zyskał trochę na wielkości dzięki zredukowaniu nieco zbyt dużego korytarza jest połączony z aneksem kuchennym i ma wyjście na balkon. Znalazła się w nim zarówno część jadalna, jak i wypoczynkowa. Jest to pomieszczenie, które najbardziej uległo przeobrażeniu. 
Przed remontem salon wyglądał tak:
Salon przed remontem
Żeby nie nadwyrężać wyobraźni wrzucę jeszcze raz rzut aranżacji całości:
Rzut mieszkania
Projekt: j.march. 
Kuchnia, która inwestycyjnie jest w dalszych planach remontowych jest otwarta na salon, póki co dorobiła się jedynie nowych płytek podłogowych w formie dużych szarych tafli i została oddzielona od korytarza za pomocą murowanego ściano-regału. Regał wzniesiony z cegły rozbiórkowej został pomalowany na biało (podobnie jak ściana w korytarzu) i teraz czeka już tylko na półki. W części jadalnej przewidzieliśmy miejsce na stół na 6 osób (z możliwością jego rozłożenia przy odwiedzinach większej grupy gości) i na jej tyłach fikuśny regał na książki. Część wypoczynkowa to narożnik ze stolikiem i odnowionym starym fotelem i ściana ze sprzętem RTV. 
Podłogę pokrywają panele w ciepłych kolorze. Ściany są w większości niebieskie, wyjątek stanowi okolica kuchni, która w oczekiwaniu na kafle ścienne została pomalowana na biało, i ściana z wejściem do salonu - istny czarny charakter. 
Na ścianach przewidziałam plakaty, o których pisałam tutaj i tutaj

Na wizualizacjach projekt wyglądał tak:
Salon - widok na jadalnię
Projekt: j.march.
Salon - widok na część wypoczynkową
Projekt: j.march.
Salon - widok na wejście do salonu
Projekt: j.march.
Aneks kuchenny
Projekt: j.march.
Salon - widok z aneksu kuchennego
Projekt: j.march.
Teraz na zakończenie brudnych prac aranżacyjnych wygląda tak:
Salon - widok na wyjście na balkon
Salon - widok na aneks kuchenny - jeszcze przed wymianą mebli
Salon - widok od strony wejścia
Salon - widok na część jadalną 
Salon - regał z cegły rozbiórkowej
Salon - wejście z korytarza