Szpital stawia na klasykę

W szpitalu kardiologicznym - pięknie położonym na skraju Puszczy Nadnoteckiej budynku z drugiej połowy XIX wieku - przeprowadzany był generalny remont sali gimnastycznej (dosłownie na gimnastykę, a nie do grania w kosza) i sali ćwiczeń (takiej bardziej rehabilitacyjnej). To właśnie w tych pomieszczeniach miała być wykonana posadzka z linoleum, a ja miałam stworzyć koncepcję. Jako, że samo linoleum, choć idealne ze względu na utrzymanie czystości, zdecydowanie kojarzy się staroświecko, postanowiłam wzorem zaznaczyć świeżość remontu.

Moje pomysły były takie:
Sala ćwiczeń
Autor: j.march.
Sala ćwiczeń
Autor: j.march.
Sala gimnastyczna "zapaskowana"
Autor: j.march.
Sala gimnastyczna i wariancja na temat meandra
Autor: j.march.
Sala gimnastyczna i kropka-kreska
Autor: j.march.
Wzorki nie przypadły jednak do gustu dyrekcji (a szkoda, byłam taka dumna z mojego ekg :)) i zostały zamienione na bardziej klasyczne - jeden kolor główny + drugi po obwodzie.

Pomysły po zmianach razem z malowaniem ścian: 
Sala ćwiczeń klasycznie + malowanie na szaro-beżowo
Autor: j.march.
Sala ćwiczeń klasycznie + malowaniem na zielono
Autor: j.march.
Sala gimnastyczna klasycznie + malowanie na beżowo
Autor: j.march.
Dla wybranych już wcześniej przez szpital płytek łazienkowych miałam utworzyć 3 propozycje ich ułożenia w małych ubikacjach przy sali ćwiczeń.
Oto one: 
Ubikacja w wersji pół na pół
Autor: j.march.
Ubikacja  w wersji zebra
Autor: j.march.
Ubikacja w wersji z paseczkiem
Autor: j.march.
Wybór padł na wersję pierwszą z podziałem pół na pół. 

Komentarze

Publikowanie komentarza

Popularne posty